Fashion Outlet Zevenaar nieuws

Algemeen

Outlet Zevenaar opent in 2021, ook al is A12 dan nog niet verbreed

Outlet Zevenaar opent in 2021, ook al is A12 dan nog niet verbreed

| Algemeen

Ondanks de verwachte vertraging van de verbreding van de A12, streeft ontwikkelaar Stable naar de opening van Fashion Outlet Zevenaar in 2021. 

Met de bouw van de outlet in Zevenaar wordt volgens planning volgend jaar begonnen. Naar verwachting kunnen bezoekers medio 2021 gaan shoppen bij de circa honderd winkels in de nieuwe outlet aan de Spoorallee.


Wim Kees Woltering, CEO van ontwikkelaar Stable International, heeft steeds gezegd dat een goede bereikbaarheid cruciaal is voor Fashion Outlet Zevenaar. Toch verwacht hij niet dat een mogelijke vertraging van de verbreding van de A12 of het uitblijven van het A15-tracé van invloed is op het tijdstip van de opening van Fashion Outlet Zevenaar. ,,Er is onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid’’, zegt Woltering. ,,Ik ben optimistisch. Iets langer wachten op een verbrede A12 is geen probleem.’’  

Stikstofbeleid


Nu het Europese Hof kanttekeningen plaatst bij het Nederlandse stikstofbeleid, kan dat gevolgen hebben voor de doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12. De Zevenaarse verkeerswethouder Carla Koers verwacht dat de snelwegen tussen 2022 en 2024 gereed zijn. Zevenaar gaat intussen door met alle voorbereidende werkzaamheden voor beide snelwegen.

Bovendien willen burgemeester en wethouders van Zevenaar eerder beginnen met de aanleg van het tweede viaduct bij bedrijventerrein 7Poort. Dat komt naast het bestaande viaduct. De kosten bedragen zo'n 2,7 miljoen euro. ,,We hebben het volste vertrouwen dat de verbrede A12 er gaat komen’’, zegt wethouder Nanne van Dellen. ,,We vragen de gemeenteraad om eerder geld voor het tweede viaduct beschikbaar te stellen. Daardoor kunnen we een jaar eerder beginnen met de bouw van dit viaduct.  We willen daarmee een signaal af geven; we hechten aan de bereikbaarheid van 7Poort. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat het tweede viaduct niet nodig is om het verkeer in goede banen te leiden.’’


Zorgen

Bedrijven op 7Poort hebben wél hun zorgen uitgesproken over de bereikbaarheid van het bedrijventerrein als daar straks de outlet is gevestigd. Die trekt pakweg 1 miljoen bezoekers per jaar, is de verwachting. Bij 7Poort komt een nieuwe toerit van en naar de A12. 

Fashion Outlet Zevenaar krijgt volgens Woltering positieve reacties van merken die zich in Zevenaar willen vestigen. ,,De locatie is aantrekkelijk’’, stelt hij. Bij de outlet komen - behalve zo'n honderd shops - onder meer een supermarkt, diverse horecagelegenheden en 1.600 parkeerplaatsen.