Ontstaan: 

In 2013 hebben Stable en Veluwezoom Verkerk (onderdeel van VolkerWessels) de handen ineen geslagen en hebben de plannen voor een outlet center concreet gemaakt.  Het plan (o.a. bestemmingsplan) is definitief en goedgekeurd. Mede dankzij de inspanningen en medewerking van de gemeente Zevenaar, ondernemers en partners is de komst van Fashion Outlet Zevenaar in 2021 een feit. Fashion Outlet Zevenaar wordt een retail juweel in het Nederduitse winkellandschap.


Het ontwerp:

Het uitgangspunt voor het ontwerp van het Fashion Outlet Zevenaar is het door de gemeente Zevenaar vastgestelde beeldkwaliteitsplan. Fashion Outlet Zevenaar presenteert zich als een historisch stadje: met zijn samenhang en diversiteit in hoogtes, materialen, kleuren en vormen. Het is een uitgekiende architectuur-mix die duidelijk het DNA van Liemers in zich draagt.
Kenmerkende gebouwen zoals steenfabriek De Panoven in Zevenaar. De Panoven met een hoogte van  24m is het eerste dat de bezoeker ziet. Al vanaf de toegangswegen is het pannendak zichtbaar. Hierop wordt de naam Fashion Outlet Zevenaar getoond.

Fashion Outlet Zevenaar